Een dier inactiveren of verwijderen

Leer hoe je een dier kunt inactiveren, verwijderen of opnieuw activeren binnen het systeem wanneer dat nodig is.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Beheer eenvoudig de status van een dier binnen het systeem

De functie "Dier inactiveren of verwijderen" biedt je de mogelijkheid om een dier in het systeem te markeren als inactief, bijvoorbeeld bij overlijden of een dubbel account. Deze functie is handig om je gegevens up-to-date en georganiseerd te houden. Je kunt bij het inactiveren de reden opgeven en beslissen of geplande boekingen moeten worden geannuleerd. Mocht het nodig zijn, kun je het dier later weer activeren of permanent verwijderen.

Hoe werkt het?

1. Ga naar Klanten > Dieren of gebruik de zoekfunctie rechtsboven om een dier te vinden.

2. Klik op de naam van het dier.

3. In het blok Informatie over (naam dier) zie je bij het kopje Status de knop Verwijderen.

4. Klik op Verwijderen om een pop-up te openen. Hier kun je:

• De reden voor inactivering opgeven, zoals "overleden" of "dubbel in het systeem".

• Een opmerking toevoegen en eventueel de datum aanpassen.

• Kiezen of je alle boekingsregels die op of na vandaag gepland staan wilt annuleren.

5. Klik op Opslaan om het dier inactief te maken.

6. Wil je het dier permanent verwijderen? Klik dan op de rode knop Permanent verwijderen in de rode balk bovenin de pagina nadat het dier inactief is gemaakt.

7. Mocht je het dier opnieuw willen activeren, klik dan op de groene knop Activeren.

Wat zijn de voordelen?

Deze functie helpt je om nauwkeurig en georganiseerd te werken door dieren die niet meer actief zijn op de juiste manier te beheren. Het systeem biedt je controle over wat er met bestaande boekingen moet gebeuren en voorkomt onnodige fouten in je planning. Daarnaast zorgt het voor een schone en actuele database, wat bijdraagt aan efficiëntie en klanttevredenheid. De flexibiliteit om een dier later opnieuw te activeren of definitief te verwijderen geeft je de nodige vrijheid om je administratie op jouw manier te beheren.