Klanten inactiveren of verwijderen

Inactiveer of verwijder klanten eenvoudig om hun toegang tot het klantenportaal te beheren en onnodige gegevens te verwijderen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Beheer eenvoudig de toegang en gegevens van je klanten

Deze functie stelt je in staat om klanten inactief te maken of permanent te verwijderen. Wanneer een klant inactief is, kan deze niet meer inloggen in het klantenportaal, maar blijven de klantgegevens bewaard. Dit is handig voor situaties waarin een klant tijdelijk niet actief is. Als je een klant definitief wilt verwijderen, kun je dit doen nadat de klant eerst inactief is gemaakt. Dit zorgt voor een overzichtelijke database en voorkomt ongewenste toegang tot het systeem.

Hoe werkt het?

1. Ga naar Klanten > Eigenaren of gebruik de zoekfunctie rechtsboven om een klant te vinden.

2. Klik op de naam van de klant.

3. In het blok Contact informatie zie je rechtsboven een rode knop met een prullenbak icoon.

4. Klik op deze knop om de klant inactief te maken. De klant kan nu niet meer inloggen in het klantenportaal.

5. Wil je de klant permanent verwijderen? Klik na het inactiveren op de rode knop Permanent verwijderen. Hierbij worden alle boekingen, facturen, betalingen, dieren, etc verwijderd.

6. Mocht je een inactieve klant weer willen activeren, klik dan op de groene knop Activeren.

Wat zijn de voordelen?

Deze functie biedt flexibiliteit en controle over het beheren van klantgegevens. Door klanten inactief te maken in plaats van direct te verwijderen, behoud je de gegevens voor toekomstige heractivering zonder dat ze toegang hebben tot het klantenportaal. Dit bespaart tijd bij heractivering en voorkomt het onnodig wissen van belangrijke informatie. Het permanent verwijderen van klanten zorgt daarnaast voor een schone en overzichtelijke database, wat de efficiëntie van je systeem verbetert en klantgegevens actueel houdt.