Een dagopvangboeking toevoegen

Leer hoe je eenvoudig een dagopvangboeking aanmaakt, inclusief opties voor losse dagen of meerdere dagen tegelijk.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Snel en eenvoudig dagopvang plannen voor klanten

De functie "Boeking toevoegen (snel)" maakt het eenvoudig om een dagopvangboeking aan te maken voor een klant. Of je nu losse dagen wilt toevoegen of meerdere dagen in één keer wilt plannen, dit proces biedt maximale flexibiliteit. Tijdens het toevoegen kun je voorkeurstijden instellen voor brengen en ophalen, meldingen over vaccinaties of volgeboekte dagen ontvangen, en eventueel extra opties toevoegen. Deze functie helpt je snel en efficiënt dagopvang te boeken en eventuele problemen tijdig op te lossen.

Hoe werkt het?

1. Boeking starten

• Klik rechtsboven op de groene + knop en kies voor Boeking toevoegen (snel).

• Zoek en selecteer een klant. Als het een nieuwe klant betreft, voeg je deze toe door op de groene plusknop te klikken en te kiezen voor Klant + dier toevoegen (snel).

2. Dagopvang selecteren

• Na het selecteren van een klant, kies je voor Dagopvang.

• Klik op + Toevoegen om door te gaan.

• Selecteer het dier of de dieren die je aan de boeking wilt koppelen en klik op Volgende stap.

3. Dagen toevoegen

Je hebt twee opties om dagen toe te voegen:

1. Losse dagen handmatig toevoegen:

• Kies een datum, voorkeurstijd voor brengen en ophalen.

• Klik op Toevoegen om de dag toe te voegen.

• Herhaal deze actie als je meerdere dagen handmatig wilt toevoegen.

2. Meerdere dagen tegelijk toevoegen:

• Selecteer een startdatum en een einddatum.

• Geef de voorkeurstijden aan voor brengen en ophalen.

• Kies welke dagen van de week je wilt toevoegen binnen de gekozen periode (bijvoorbeeld elke dinsdag en donderdag).

• Klik op + Toevoegen.

• Alle gekozen dagen worden onderaan weergegeven, inclusief meldingen voor vaccinaties en volgeboekte dagen. Als beheerder kun je dagen toevoegen zelfs als er meldingen zijn dat de dag vol is.

4. Extra opties toevoegen

• Klik op Volgende stap om extra opties (indien ingesteld) per dier toe te voegen, zoals activiteiten of verzorgingsdiensten.

• Selecteer de gewenste opties en klik opnieuw op Volgende stap.

5. Boeking bevestigen

• Nadat alle stappen zijn doorlopen, wordt de dagopvangboeking aangemaakt.

Wat zijn de voordelen?

Deze functie biedt maximale flexibiliteit bij het boeken van dagopvang. Door losse dagen of meerdere dagen in één keer te plannen, bespaar je tijd en voorkom je fouten in de planning. De meldingen over vaccinaties en volgeboekte dagen helpen je om proactief eventuele problemen op te lossen. De mogelijkheid om extra opties toe te voegen biedt klanten meer mogelijkheden voor hun dieren, wat de tevredenheid verhoogt en zorgt voor een soepel boekingsproces.